הפסקות חשמל יכולות להיות חוויה לא נוחה ואפילו מפחידה, במיוחד עבור משפחות עם ילדים קטנים. בין אם הסיבה היא סערה, כשל בציוד או אירוע בלתי צפוי אחר, אובדן חשמל יכול לשבש את שגרת היומיום ולהשאיר אנשים בתחושה של חוסר ודאות לגבי מה לעשות הלאה.
היערכות להפסקת חשמל
עצות בטיחות ואמצעי זהירות
אחד ההיבטים החשובים ביותר בהתמודדות עם הפסקת חשמל הוא הבטחת בטיחות משפחתך. הנה כמה עצות בטיחות חיוניות שכדאי לקחת בחשבון:
1. צרו ערכת חירום: זה צריך לכלול פריטים כגון פנסים, סוללות, רדיו המופעל באמצעות סוללה או ארכובה, ציוד עזרה ראשונה, מזון שאינו מתכלה, בקבוקי מים ותרופות חיוניות.
2. בנו תוכנית תקשורת משפחתית: ודאו שכל בני המשפחה יודעים כיצד להגיע זה לזה במקרה חירום, וקבעו מקום מפגש מחוץ לבית במקרה של פינוי.
3. נתק והגן: כאשר החשמל מתנתק, נתק את המכשירים האלקטרוניים כדי למנוע נזק מנחשולי מתח בעת חידוש החשמל. השתמש במגני נחשולי מתח עבור אלקטרוניקה חיונית שחייבת להישאר מחוברת.
4. היזהרו עם מקורות תאורה חלופיים: ניתן להשתמש בגנרטור שטל בזמן הפסקת חשמל. הימנעו משימוש בנרות בשל סכנת שריפה, ובחרו במקום זאת בנורות LED המופעלות באמצעות סוללה או נטענות.
5. שמרו על דלתות המקרר והמקפיא סגורות: זה יעזור לשמר את המזון לתקופה ארוכה יותר. מקרר יכול לשמור על מזון קר במשך כ 4 שעות ומקפיא מלא יכול לשמור על הטמפרטורה שלו במשך כ 48 שעות (24 שעות אם חצי מלא) אם הדלת נשארת סגורה.
פריטים חיוניים שיש להחזיק בהישג יד
זמינות של החומרים המתאימים, יכולה לעשות הבדל משמעותי בניהול הפסקת חשמל. הנה כמה פריטים מרכזיים שכדאי לשמור בהישג יד:
1. פנסים וסוללות נוספות
2. רדיו המופעל באמצעות סוללה או ארכובת יד
3. ערכת עזרה ראשונה
4. מזון שאינו מתכלה ופותחן פחים
5. בקבוקי מים (1 גלון לאדם, ליום)
6. שמיכות ובגדים חמים
7. תרופות חיוניות
8. מטענים לטלפונים ניידים
9. מזומן (במקרה שכספומטים אינם פועלים)
10. ציוד לתינוקות, אם רלוונטי (חיתולים, מגבונים, תמ"ל וכו')
להתכונן מראש להפסקות חשמל אפשריות
פרואקטיביות יכולה לעזור להפחית את הלחץ והחרדה הקשורים להפסקות חשמל. שקלו לנקוט בצעדים הבאים להכנת משק הבית:
1. הישאר מעודכן: הירשם לקבלת התראות מקומיות מחברת השירות או מסוכנות ניהול החירום שלך כדי לקבל התראות על הפסקות חשמל ומקרי חירום אחרים.
2. הכינו תוכנית חירום משפחתית: שוחחו עם המשפחה על תרחישים אפשריים, וודאו שכולם יודעים מה לעשות במקרה של הפסקת חשמל או מקרה חירום אחר.
3. בדוק את ציוד החירום שלך: בדוק מעת לעת את הפונקציונליות של פנסים, מכשירי רדיו ומכשירים אחרים, והחלף סוללות לפי הצורך.
4. נהלו רשימה של אנשי קשר לשעת חירום: ודאו שלכל בני המשפחה יש גישה למספרי טלפון של רשויות מקומיות, חברות שירותים ואנשי קשר חיוניים אחרים.
מה לעשות במהלך הפסקת חשמל
להישאר רגועים ולהרגיע ילדים
כשהחשמל מתנתק, חשוב להישאר רגועים ולהרגיע את הילדים שהכל יהיה בסדר. ילדים לעתים קרובות מקבלים רמזים מהוריהם, כך שהקרנת תחושת ביטחון יכולה לעזור להם להרגיש בטוחים יותר. הסבירו את המצב במונחים המתאימים לגילכם, והזכירו להם שהפסקות החשמל הן זמניות. עודדו אותם לראות את החוויה כהרפתקה, ולהתמקד בהיבטים החיוביים, כמו ההזדמנות לבלות זמן איכות יחד כמשפחה.
בדיקת שכנים וחברי קהילה
הפסקות חשמל יכולות להיות מאתגרות במיוחד עבור קשישים או נכים שעשויים להזדקק לסיוע. אם זה בטוח לעשות זאת, בדוק את השכנים שלך כדי לוודא שהם בסדר והצע עזרה במידת הצורך. זו יכולה להיות גם הזדמנות לילדים ללמוד על חשיבות הקהילה והעזרה לזולת בעת צרה.
חיסכון באנרגיה ובמשאבים
במהלך הפסקת חשמל, חיוני לחסוך באנרגיה ובמשאבים כדי לעזור למשפחה שלך להישאר נוחה ובטוחה. הנה כמה טיפים לחיסכון באנרגיה במהלך הפסקה:
1. שמרו על דלתות וחלונות סגורים כדי לשמור על טמפרטורות בתוך הבית.
2. השתמשו בשמיכות ובבגדים חמים כדי להתחמם.
3. אכלו תחילה פריטי מזון מתכלים, ושמרו פריטים שאינם מתכלים למועד מאוחר יותר.
4. השתמש בפנסים או באורות המופעלים באמצעות סוללה במשורה כדי לחסוך בחיי הסוללה.
5. כבה ונתק מכשירי אלקטרוניקה שאינם חיוניים כדי למנוע נזק מנחשולי מתח בעת חידוש החשמל.
פעילויות לילדים בזמן הפסקת חשמל
פעילות חינוכית
1. קריאה: אספו מגוון ספרים ועודדו את הילדים לקרוא באמצעות פנס או פנס המופעל באמצעות סוללות. זוהי הזדמנות מצוינת לילדים לחקור סיפורים חדשים או לבקר מחדש בקלאסיקות אהובות.
2. כתיבה: ספקו נייר, עטים ועפרונות לילדים לכתיבת סיפורים, רשומות יומן או מכתבים לחברים ובני משפחה. זה יכול להיות פורקן יצירתי לילדים להביע את מחשבותיהם ורגשותיהם במהלך הפסקת החשמל.
3. ציור: הגדירו אזור עם נייר, עפרונות צבעוניים או עפרונות צבעוניים כדי שהילדים יוכלו לצייר תמונות, ליצור רצועות קומיקס או לעצב משחקי קופסה משלהם. עודדו את הילדים להשתמש בדמיון שלהם ולספר סיפורים באמצעות יצירות האמנות שלהם.
פעילות יצירתית
1. סיפור סיפורים: אספו את המשפחה מסביב ועשו תורנות לספר סיפורים או ליצור סיפור משותף. זו יכולה להיות הזדמנות לחלוק סיפורים משפחתיים או ליצור סיפורים חדשים ומלאי דמיון.
2. שרטוט: השתמשו בפריטים שיש לכם בהישג יד, כמו נייר בנייה, דבק, מספריים וטושים, כדי ליצור מלאכות מהנות כמו שרשראות נייר, קולאז'ים או כרטיסי ברכה תוצרת בית.
3. מופעי בובות: השתמשו בגרביים, שקיות נייר או חומרים אחרים ליצירת בובות פשוטות. עודדו את הילדים ליצור דמויות ולהעלות מופע בובות למשפחה.
פעילות גופנית
1. משחקי פנים: שחקו במשחקים המתאימים לגיל שאינם דורשים חשמל, כמו מחבואים, אומר סיימון, או ברווז, ברווז, אווז.
2. יוגה או מתיחות: הובילו את הילדים באמצעות תנוחות יוגה פשוטות או תרגילי מתיחה שיעזרו להם להירגע ולהישאר פעילים במהלך הפסקת החשמל.
3. מסיבות ריקודים: השמיעו מוזיקה ברדיו המופעל באמצעות סוללה או השתמשו ברמקול נייד, וערכו מסיבת ריקודים משפחתית בסלון.
משחקים מהנים ואינטראקטיביים לבידור הפסקות חשמל
1. משחקי קופסה קלאסיים: שברו את משחקי הקופסה והשתתפו בתחרות ידידותית. חלק מהאפשרויות הפופולריות כוללות את Monopoly, Scrabble ואת Sorry! .
2. משחקי קלפים: למדו את הילדים איך לשחק במשחקי קלפים קלאסיים כמו Go Fish, Old Maid או Crazy Eights. שחקנים מתקדמים יותר עשויים ליהנות ממשחקים כמו רמי, פוקר או ברידג'.
3. משחקי משחק ומשחקי משחק אחרים: שחקו במשחקי משחק או במשחקי משחק אחרים, כגון "מי אני?" או "מה אני עושה?". משחקים אלה אינם דורשים אספקה וניתן להתאים אותם בקלות לשחקנים בכל הגילאים.
4. פאזלים וטיזרים למוח: עבדו על פאזלים כמשפחה או אתגרו אחד את השני עם טיזרים וחידות למוח. זו יכולה להיות דרך מהנה לשמור על מוחות פעילים במהלך הפסקת חשמל.
5. משחקי דמיון ומשחקי תפקידים: עודדו את הילדים להשתמש בדמיון ולעסוק במשחקי דמיון. הם יכולים ליצור הרפתקאות משלהם, לשחק תחפושות, או לשחק סצנות מתוך הספרים או הסרטים האהובים עליהם.
הפסקות חשמל יכולות להיות מאתגרות למשפחות, אך עם הכנה נכונה וגישה חיובית, הן יכולות להיות גם הזדמנות לכיף ולגיבוש. על ידי ביצוע הטיפים והרעיונות המתוארים במאמר זה, משפחות יכולות לנווט בחשיכה בביטחון ולהפיק את המרב מזמנן יחד במהלך הפסקות חשמל. זכרו להישאר בטוחים, להישאר מחוברים ולהפיק את המיטב מהמצב על ידי עיסוק בפעילויות יצירתיות ומבדרות עם ילדיכם.