Ransomware

תוכנת כופר היא סוג של תוכנות זדוניות (קריפטו -וירולוגיה) המאיימות לפרסם את נתוני הקורבנות או לחסום את הגישה אליהן אם לא ישולמו כופר. מתקפת הקריפטובירולוגיה (שהומצאה על ידי אדם ל 'יאנג) שאיימה לחשוף מידע גנוב אודות מערכת המחשבים של הקורבן ולמנוע את הגישה של הקורבן אליה הוצגה לראשונה בווסט פוינט בשנת 2003 וסיכומה בספר קריפטוגרפיה זדונית ואחריה שאלת במה הוא שונה מהתקפות סחיטה בדרכים הבאות. בניגוד למתקפות סחיטה בהן נמנעת מהקורבן גישה למידע יקר ערך משלו מבלי לשלם עבורו, התקפות קריפטודירולוגיה שומרות על הגישה למידע הגנוב עד שנחשפות על ידי וירוס המחשב.

אמנם תוכנת כופר פשוטה חוסמת את המערכת

אך לא קשה לאדם בעל ידע לבטל אותה. תוכנות זדוניות מתקדמות יותר משתמשות בטכניקה שנקראת סחיטה קריפטו -ויראלית. התוכנה הזדונית מצפינה את קבצי הקורבנות, הופכת אותם לבלתי נגישים ודורשת כופר כדי לפענח אותם. פושעי סייבר יכולים להצפין קבצים במערכת שלך, להוסיף הרחבות להתקפות ולקחת אותם כבני ערובה עד שתשלם הכופר. לאחר הצפנת קובץ, Ransomware מבקש מהמשתמש לשלם כופר בתוך 24 עד 48 שעות כדי לפענח אותו, אחרת הקובץ אבד.

ברגע שמשתמש חסר חשד פותח קובץ מצורף או לוחץ על קישור

תוכנת הכופר מדביקה את המחשב של הקורבן ומתפשטת ברשת. לאחר ההדבקה הראשונה, Ransomware מנסה להתפשט באמצעות כוננים משותפים, שרתים, מחשבים מחוברים ומערכות נגישות לציבור אחרות ברשת שלך.

זיהומי תוכנת כופר מאפשרים לשחקן האיום לחסום את הגישה לכונן הקשיח ולהצפין קבצים במחשב הקורבן

גם אם אתה מסוגל להסיר את תוכנת הכופר ולהחזיר את המערכת למצב קודם, הקבצים שלך נשארים מוצפנים, מכיוון שהם נעשו בלתי קריאים ופענוח ללא מפתחות התוקפים אינו אפשרי. במסעות תקיפה מבוססי ריוק, היבט ה- Ransomware הוא רק השלב האחרון של הקמפיין, לאחר שהתוקף גרם לנזק וגנב את הקבצים הנדרשים.

תוכנת הכופר מצפינה קבצים במחשב של משתמש ודורשת כופר

שניתן להשתמש בו להפעלת מתקפת סחיטה המבוססת על תוכנת כופר, שבה התוקפים מאיימים לצפות בפורנוגרפיה של הקורבנות. במהלך הביצוע, תוכנת ה- Ransomware סורקת וממפה את המיקום של סוגי קבצי היעד, כולל הקבצים המאוחסנים, וממפה רשתות לא ממופות הנגישות למערכת.

תוכנת כופר

היא סוג של תוכנה זדונית שמונעת או מגבילה את הגישה של משתמשים למערכת שלהם על ידי נעילת מסך המערכת ונעילת קבצי משתמשים עד ששולמים כופר. התקפות כופר יכולות גם למחוק או להצפין קבצי ותיקיות גיבוי. משפחות מודרניות של תוכנות כופר מסווגות כ- cryptoransomware. Cryptoransomware מצפין סוגי קבצים מסוימים במערכת נגועה ומאלץ את המשתמשים לשלם כופר באמצעות אמצעי תשלום מקוון מסוים כדי להשיג מפתח מפוענח.

תוכנת כופר

היא סוג של התקפת תוכנות זדוניות שבה התוקף נועל ומצפין את הנתונים של קורבן ודורש תשלום כדי לפתוח ולפענח את הנתונים. תוכנת כופר יכולה להיחשב כתוכנת פחד, מכיוון שהיא מאלצת את המשתמשים לשלם תשלום (כופר) כדי להפחיד או להפחיד אותם. מחיר הכופר עשוי להשתנות בהתאם לגרסת תוכנת הכופר, המחיר ושער החליפין במטבעות דיגיטליים.

תוכנת כופר היא סוג של תוכנה זדונית או תוכנה זדונית שמצפינה קבצים חשובים של קורבן ודורשת כספי כופר כדי לשחזר את הגישה. אם התשלום לא יתבצע, השחקן הזדוני מפרסם את הנתונים ברשת הדונקט וחוסם את הגישה לקבצים ללא הגבלת זמן.

תוכנת כופר היא סוג של תוכנות זדוניות שהתפתחו במהלך השנתיים האחרונות לאיום משמעותי על חברות ואנשים אמריקאים. תוכנת כופר נותרה אחת הטקטיקות הרווחיות ביותר לפושעי רשת עם דרישות כופר מוגברות של מיליון עד 10 מיליון דולר.

רוב גרסאות Ransomware הנוכחיות מצפינות קבצים במערכת או ברשת נגועים באמצעות Krypto-Ransomware אך ידוע כי כמה גרסאות מוחקות קבצים או חוסמות גישה למערכת ולרשת הנגועות בשיטות אחרות כגון Ransomware

לאחר שנחסמת הגישה לרשת מערכת נגועה, Ransomware דורשת כופר כדי לפתוח את הקבצים, לפיהם דיווחים בסביבות 200 עד 3000 דולר בביטקוין ובמטבעות אחרים וכן בכרטיסי מתנה.

תוכנת כופר

היא סוג של תוכנה זדונית או תוכנה זדונית שחוסמת אותך מגישה למערכות הקבצים או לרשתות המחשב שלך ודורשת ממך לשלם כופר עבור החזרתן. מומחים למניעת התקפות כופר מומחים קוראים למשתמשים לאבטח מחשבים ולעדכן תוכנות, כולל תוכנות אנטי וירוס, כדי להגן על עצמם מפני איומי תוכנת כופר וסוגים אחרים של סחיטה בסייבר. כמה גרסאות תוכנת כופר מכוונות לקורבנות על ידי הדבקת מגוון מכשירים, ממחשבים ועד סמארטפונים.

בלתי אפשרי לעצור את התקפות הכופר

אלא אם כן אנשים וארגונים נוקטים באמצעי הגנה על נתונים חשובים על מנת להבטיח שהנזק המינימלי והשחזור יסתיים במהירות האפשרית. הסרת תוכנת rasom אינה ערובה לכך שהקורבנות יכולים לעצור התקפת rasomware ולשחזר את הנתונים שלהם, אך ישנן שיטות שיכולות לפעול במקרים מסוימים.

מקרים של זיהומי תוכנות כופר נצפו לראשונה ברוסיה בשנים 2005 ו -2006. בסוף 2013 צץ סוג חדש של תוכנת כופר, המצפין קבצים ונועל את המערכת. הקבצים המוצפנים מבטיחים כי התוכנה הזדונית תימחק כאשר הקורבן נאלץ לשלם כופר.

לאחר שהקבצים הוצפנו המשתמש התבקש להתקין את דפדפן Tor, הזן את כתובתו ופעל לפי ההנחיות לביצוע תשלום כופר של עד 500 ביטקוין.

תוכן עניינים

באותו נושא

יתרונות לרחפנים עם מצלמה

         למה רחפנים עם מצלמות פופולריים? רחפנים DJI צוברים פופולריות בשנים האחרונות, כאשר יותר ויותר אנשים פונים לכלי הטיס הבלתי מאוישים הללו לצורך…

כמה עולה די ג'יי לבת מצווה?

אם אתם מתכננים בת מצווה, אולי אתם תוהים כמה עולה לשכור תקליטן. החל מסוג האירוע ועד לרמת הניסיון של התקליטן, ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע…

איך ליצור אתר מקצועי עם וורדפרס

אתר אינטרנט מקצועי יכול לעזור לקדם את העסק שלך. עם וורדפרס, יצירת אתר מקצועי קלה מאי פעם. פוסט זה בבלוג יספק מדריך שלב אחר שלב…

אתר Wix בעברית

מדוע חשוב לבנות אתר בעברית לשוק הישראלי ישראל היא יעד הטיולים השני הפופולרי בעולם, עם יותר מ-3 מיליון מבקרים מדי שנה. זהו גם יעד פופולרי…

איך עסקים מתגוננים מהאקרים

נראה ששום מכשיר אינו חסין מפני פריצה. אפשר לגנוב טלפון, להשאיר טאבלט ברכבת, אימייל ללא שמירה… ואז יש את הווירוסים. האחרון, WannaCry, ניתן להעביר ממחשב…
דילוג לתוכן